Natuurlijk,  vóór uw gezondheid
    


LEKKER IN JE VEL

We kennen het allemaal wel. Periodes waarin je gewoon weg niet lekker in je vel zit, de balans is zoek. Soms kan je de vinger er niet op leggen, je hebt niet eens zozeer directe zeer duidelijke klachten en toch voel je dat het zo is en merk je dat het anders wil. 

Een stuk onvermogen kan om de hoek komen kijken. Je wilt wel anders, maar het lukt je niet,. Of de wintertijd komt er weer aan, je gaat er tevoren al bijna tegenop zien. Jouw levensenergie stagneert.

Het leven kent een weg van op en neergaande bewegingen en daarvan kunnen we in gezonde toestand herstellen, er in meebewegen zonder ziek te worden. Soms hervinden we onze balans en soms blijft de balans zoekend en kunnen we niet goed verwerken van wat het leven aandient en ontstaan er mentale klachten met bijvoorbeeld onrust in het hoofd of emotionele klachten als angsten, verdriet, depressie uitzichtloosheid e.d. 

Homeopathie kan jou hierin helpen, om jouw balans te hervinden. In een consult bij mij staat ook hierin jouw persoonlijke ervaring centraal. Wat ervaar jij? Hoe en wanneer ervaar je dit? Wat helpt jou wel of juist niet? 

Wil je weten of ik je kan helpen of wil je graag eerst wat meer informatie neem dan gerust contact met me op. Ik neem graag de tijd voor je. 

Trouw: ziek van stress
Mens consumeert 100.000 woorden per dag


AUTISME VERWANTE KLACHTEN

Symptomen die hierbinnen passen zie we steeds meer toenemen. De gevoeligheid voor indrukken die komen van buiten. Gevoeligheid voor geluid, geuren, aanraking, gevoelig voor sfeer, voor voeding en medicijnen. Sommigen mensen hebben moeite om contact te maken met anderen mensen, kunnen moeilijk hun gevoelens onder woorden kunnen brengen. Soms is er sprake van preoccupatie, herhalend gedrag en angsten e.d. Het gaat o.a. om de verwerking van informatie. Volwassenen en kinderen die daadwerkelijk vallen binnen ASS (Autismespectrumstoornis) verwerken hun informatie anders die via hun zintuigen binnenkomt.   

Per dag krijgen we veel een grote hoeveelheid informatie, indrukken en prikkels te verwerken. Dat kan voor deze mensen ontzettend belastend zijn.

Ook bij autisme verwante klachten/autisme is het wel degelijk mogelijk om de ontwikkeling en het potentieel van een kind of volwassene met een dergelijk symptoombeeld te stimuleren met een passend homeopathisch middel. Dat geld tevens voor hoog gevoeligheid (HSP), ADHD, PDD-nos, dyslexie, Asperger, NLD etc.

De manier waarop de kenmerken zich uiten zijn individueel en heel verschillend. Juist dat zal in de behandeling van belang zijn. Het homeopathisch middel dat gekozen wordt in de behandeling moet passen bij de persoon en zijn/haar gevoeligheden. Gevoeligheden die zo passend zijn voor deze mensen. Homeopathie kan juist middels verschillende potenties van middelen inspelen op deze gevoeligheid van de patiënt.

Meer over autisme en homeopathie
Mens consumeert 100.000 woorden per dag
Het Klokhuis: autisme


PSYCHISCHE / EMOTIONELE KLACHTEN

Regulier wordt de behandeling van psychische klachten, zoals een depressie, psychose of angststoornis, in bepaalde gevallen, middels medicatie gedaan. Deze medicatie, genaamd psychofarmaca, beïnvloed de toestand van de geest. Deze medicatie kan bijdragen aan vermindering van klachten en symptomen en kent daarnaast ook zijn bijwerkingen, zoals sufheid, trillingen, stijfheid van spieren, gewichtstoename, droge mond, vermoeidheid, seksuele problemen. De achterliggende oorzaak van de symptomen wordt middels deze medicatie niet opgelost, doorgaans zijn hiervoor andere therapieën (ernaast) nodig. De medicatie zorgt ervoor dat de klachten en symptomen worden gedempt zodat je makkelijker weer grip krijgt op je leven en je gevoelsleven zich minder aandient. De angst, het verdriet, de somberheid, agitatie, een fobie e.d. zijn op de achtergrond nog aanwezig maar overheersen niet meer. 

Dit zijn positieve voordelen van de reguliere medicatie. En toch krijgt een groep mensen weerstand tegen de inname van deze medicatie of willen af van de nadelige effecten van de medicatie. Zoals ik iemand hoorde zeggen "ik wil weer kunnen voelen".

En wanneer je deze woorden tot je laat doordringen... het leven is pas leven wanneer we het kunnen en mogen voelen. Zonder licht geen donker, zonder verdriet geen vreugde... Homeopathie kan jou daarmee helpen, ook naast je reguliere medicatie. Het voordeel van de homeopathische geneesmiddelen is dat deze geen bijwerkingen kennen en op jou als individu voorgeschreven worden. Het middel is passend op jou als uniek persoon. Zo kan het zijn dat ondanks vergelijkbare klachten ieder persoon een ander middel krijgt dat past bij somberheid, neerslachtigheid, een depressie, fobie, angst etc.
Zo zijn er middelen voor mensen die depressief en geagiteerd zijn, niet kunnen stilzitten en onrust die hen aanzet tot allerlei doelloze bezigheden. Er zijn middelen voor lichte tot een matige depressie met grote uitputting. Voor diep geworteld verdriet onder de depressie met verbittering en behoefte alleen gelaten te worden ken de homeopathie weer andere middelen, zoals ook voor diepe depressie waarbij er het gevoel is te kort te schieten en niets meer waard te zijn. Dit zelfde geldt op het vlak van angsten, waanbeelden, fobieën etc. die zich bij ieder weer op unieke wijze laten zien.

Het homeopatisch geneesmiddel zal, zonder bijwerkingen, op milde wijze in jou dat in beweging brengen wat jou doet laten voelen wat gezien mag worden. Om stap voor stap te herstellen van je depressie, angst, fobie, waanbeelden etc. 

meer over psychische klachten

 
 
 
E-mailen
Bellen